Orthodoxe Parochie van de Heilige Apostel en Evangelist Mattheos

Mattheos naar The book of Kells

De eerste Goddelijke Liturgie van onze gemeenschap werd gevierd op zaterdag 29 november 2003, de dag van de Heilige Apostel en Evangelist Mattheos. Deze viering vond plaats in de voormalige Franciskaner kerk (Mariakapel) langs de Tiensestraat in Leuven. Sinds september 2004 zijn we gehuisvest in de kapel van het Latijns-Amerikaans College, Tervuursestraat 56, Leuven. Met dank aan de KU Leuven.

Onze gemeenschap werkt met de zegen van Vladika Simon, Aartsbisschop van Brussel en België, van het Patriarchaat van Moskou. Hij zegende de parochie op de huidige locatie.

Sinds 20 November 2004 is de parochie officieel erkend door het Patriarchaat van Moskou. Op 5 februari 2009 werd de parochie officieel erkend door de Vlaamse regering.

De Goddelijke Liturgie wordt elke Zondag om 10 uur gevierd. Andere diensten zijn terug te vinden op de kalender. Voor dopen, moleben, huiswijdingen, herdenkingen, begrafenissen, ziekenzalving en andere maakt u best een afspraak met Vader Alexander (Tel.: +32 498 83 45 56). De liturgische talen zijn Slavisch, Nederlands en Engels. Af en toe wordt er een Griekse of Roemeense noot gezongen....

De kinderen zijn uiteraard hartelijk welkom. Aan hen wordt speciale aandacht besteed tijdens de Liturgie.

Lees meer over het leven van de Heilige Apostel en Evangelist Mattheos, de patroon van onze Kerk.

Sponsoring is welkom op rekening BE31 0018 0714 4655 van de Orthodoxe Parochie Heilige Mattheos.

Orthodox Christendom.Ru

www.orthodoxy.ru

Pravoslavie.ru

Pravmir.ru